Az oldal tanácsadással nem foglalkozik! A blogban a saját tapasztalataimat, saját véleményemet írom le, útmutatásnak semmiféleképpen sem tekintendőek! Senkit nem szeretnék lebeszélni/ rábeszélni semmire! Aki az itt leírtakat alkalmazza, azt saját felelősségére tegye, mert én felelősséget nem vállalok!

2011. december 15., csütörtök

1. zenei lista

Na mivel ma nem sok minden történt, csak nem hagylak Titeket parlagon azzal a 3 soros kis szösszenettel. Szóval íme az 1.

Úgy döntöttem, hogy ilyen formában teszem majd közzé a listáimat, mert így a legegyszerűbb, meg akkor fel tudtok rá iratkozni, le tudjátok menteni. Mindenkinek egyszerűbb szerintem ez a verzió. 
Ez az első lista a dühöngő zenéimnek a rock oldala (youtube-ot nézve nem hittétek volna,mi?) Lesz majd még egy 

  • pronyós-dubstepes (?)-diumdisung, és minden mi az elektronikus szem-szájnak ingere.
  • átlagos pörgős (bár lehet ezeket összefogom vonni)
  • meg még 1 nyújtáshoz. 


A zene egy nagyon hasznos dolog edzésnél. Ha ugyanis edzel, akkor azt valószínűleg egyedül csinálod (és vagy így csináld, vagy csoportban edzővel, különben éppen sörözni is beülhetsz, mert csak duma lesz, edzés nem!tapasztalat.) és így csak te vagy meg a gondolataid, az egész heti/napi dolgokat végig tudod gondolni vagy épp az edzéssel tudsz előlük elmenekülni. Másrészt elvonja a figyelmedet a szenvedésről. Harmadrészt nem lesz monoton.

Mindig érdemes (vagy legalábbis nálam ez vált be) az aktuális hangulatnak és/vagy edzésnek megfelelő zenei listát összeállítani. Ez nagyon sokat segíthet, mert ha a holtpontodon jön egy jó szám, amit szeretsz, akkor akarva-akaratlanul felpörögsz rá - és mire vége a számnak már túl vagy a holtponton. Szóval kinek mikor jön a halál, akkorra tegyen be egy kedvenc számot. Ebből 2 dolog következik:
1.) a kedvenc zenéidet ne az első 10 percbe pakold bele, mert edzés végére elfáradsz, és holtpontok,és blablabla ezt nem írnám le mégegyszer
2.) nyilván ehhez nagyon jól kell ismerned magad, és tudni azt, hogy mikor akarod bedobni a törülközőt. Természetesen nem lehet percre pontosan belőni, de azt azért tudjuk, hogy 2 percenként jön egy holtpont vagy 20 percenként. Ha ez meg van, akkor nagy probléma már nincsen.

Amikre figyelj oda zenénél/ lejátszólistánál

  • ne vegye el a figyelmet az edzésről! Nagyon tud segíteni, de ha rosszul van összerakva akkor épp úgy tud hátráltatni. Ha minden 2. számról elviszed, mert nem szereted/unod/ nincs hozzá hangulatod/akármicsoda, akkor előbb-utóbb az agyadra fog menni, felhúzod magad és abbahagyod az edzést, vagy ha ez nincs is, akkor se a mozgásra figyeltél, nem koordináltad a légzésed, testtartásod blablabla. Rosszul megválasztott zene tönkreteheti az edzést. (velem legalábbis már nem egyszer előfordult; lehet más nem ennyire zenefüggő mint én, és csak háttérzajnak megy...)
  • számoknak lehetőleg olyan verziója legyen, amiben nincs belassulás, megállás, szövegelés stb. Az ilyen zenéket próbáld meg elkerülni - engem legalábbis nagyon irritál ha felpörgök és egyszer csak megáll a zene, majd folytatja ott ahol abbahagyta. 
  • Az olyan zenék, mint pl. ebben a listában az Iron Maiden- Fear of the dark (azaz 1,5 perc lassúval kezd, majd megőrül) módon hasznosítható: legelső számnak, és a lassú rész alatt még bemelegítek (bemelegítés ettől nyilván több!) vagy: legutolsó: pl ha már tudom hogy csak 5 perc edzés kell: lassú rész alatt pihi, utolsó energiák összekapirgálása, mentális erősítés hogy megcsinálom és utolsó 5 percre mindent beleadok. 
Úgy nagyjából ennyit gondoltam a zenéhez. (ami fejben egyébként 3 sornak tűnt :))

Jaaa, még annyi, hogy tényleg érdemes lesz majd rá feliratkozni, vagy időközönként majd csekkolni a listát, mert folyamatosan fogom őket bővíteni (mondjuk gyarapodás inkább az electro oldalon lesz várható, de igyekszem majd erre a listára is figyelni!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése