Az oldal tanácsadással nem foglalkozik! A blogban a saját tapasztalataimat, saját véleményemet írom le, útmutatásnak semmiféleképpen sem tekintendőek! Senkit nem szeretnék lebeszélni/ rábeszélni semmire! Aki az itt leírtakat alkalmazza, azt saját felelősségére tegye, mert én felelősséget nem vállalok!

2011. december 9., péntek

1. nap (péntek)

Itt a nagy nap, elkezdődött, vissza már nem fordulhatok. De nem is akarok :)

Sok  mindenről még nem tudok írni, de pár dolog azért mégis akad.

 Köszönhetően annak, hogy New York-i idő szerint élek, még csak a reggelin vagyok túl, 1 óra múlva jön a tízórai. (Igen, fél 2 van).  Ezen később változtatni kéne. Mármint hogy GMT-4 szerint élek GMT+1-ben.. Fájdalmas lesz az átállás, de jó lenne olyan napirenddel működni, mint más normális emberek. Akkor legalább nem esne az utolsó kajám 11-re.. Bár így, hogy hajnal 2-3 körül alszok el, annyira nem gáz...de nem is éppen egészséges, és nem vagyok benne biztos, hogy a diétámnak is olyan nagyon jót tenne. Szóval igyekszem majd megerőszakolni a lelkem, és legkésőbb 9kor, de inkább 8 kor kimászni az ágyból.

Kaptam egy pár cikket, hogy olvassam el őket, és akkor a kérdéseimre választ kopok. Itt az egyik, ami azt írja le, hogy mi kell a kockás hashoz. Ezekkel én mondjuk tisztában voltam (ezért sem volt mindegy, hogy az eredeti Laura/2 diétában a fehérjeturmix mennyi Kcal-t és fehérjét tartalmaz, és ezért sakkoztam tegnap 1 órán keresztül a Word-táblázatban), de akiket esetlegesen motiválok, és most kezdenek bele, vagy esetleg eddig nem olvastak utána a dolognak, azoknak ez a cikk fogalmazhatunk nyugodtan úgy, hogy KÖTELEZŐ! Itt ugyanis lerombolják azt a tévhitet, hogy kockahashoz nem kell más, csak napi 24 órában felüléseket csinálni. Szépen leírja, hogy mire kell figyelni, és mindezt érthető módon megmagyarázza. 
Csak apró megjegyzés: pont tegnap volt TRX edzés végén 1 perces megemlékezés magunkról, mert a végére elhaláloztunk a büntetéseknek köszönhetően,  hídtartás. Vagyis: lábad beakasztva a TRX kötélbe felnyomod magad vízszintesbe és tartod. 55 másodperc után úgy rogytam össze, mint egy kártyavár. Amikor szólt edzőbá, hogy már csak 10 másodperc, akkor az idő múlását valahogy így éreztem. Szóval a cikk végén van, hogy 3x1 perc hídtartás... felvesszük az elérendő célok listájára :)
Egyébként aki nem tudja elképzelni (de ki akarja próbálni, hogy milyen ***** nehéz ez) : erről lenne szó, csak annyi különbséggel, hogy a tested párhuzamos a talajjal. Ehhez nincs másra szükség, csak hogy keress valamit, ami kb. térdmagasságban van,( pl. kanapé, kisebb szék, dohányzó asztal, szekrény alsó polca, bármi), annak a szélére(!) rárakod a lábfejed(!), kitolod magad vízszintesbe, és tartod. ne csinálj semmit, csak tartsd. Azért szabad csak a lábfejedet felrakni az ágyra/székre... mert különben túl sok súlyt tartasz a lábadon, és nincs munka. Illetve van, de sokkal kevesebb. A másik a támasz: lehet alkartámasz, mint ami a képen van (állítólag ez a könnyebb) vagy lehet rendes támasz, mint mikor fekvőtámaszhoz készülsz. Ha fáj a csuklód, akkor megpróbálhatod kifordítani a kezed (vagyis az ujjaid nem előre néznek, hanem visszafele, a lábaid felé) Nekem ez vált be a legjobban. Ja és ez edző tanácsa, ergo nem veszélyes/ártalmas/káros/mérgező... De ha kipróbálod a hídtartást, akkor a LEGESLEGFONTOSABB DOLOG, hogy NE EJTSD BE A CSÍPŐDET!!!! Ha nem vagy magadban biztos, akkor rakj magad mellé tükröt, vagy kérj meg valakit, hogy figyeljen: a csípőd nem eshet be, végig ki kell tartani, hogy párhuzamos legyél a padlóval, de inkább még egy picit ki is kell tolni - így véded a derekadat. Ha erre nem figyelsz, akkor kinyírod a derekad (egyébként érezni is fogod a fájdalmat, ha beesik..) Edzőbá tanácsa: Inkább pihenj, de olyat ne csinálj, hogy a csípődet beejted! 
Ehhez a cikkhez nincs több hozzáfűznivalóm :)

A többi oldalt is el fogom olvasni, és ha van róla gondolatom, akkor azzal együtt, ha nincs akkor csak szimplán a kapott linkeket rakom be ide, mert nagyon hasznos dolgok vannak ott, hátha valakinek tudok újat mutatni. 

Terveim között szerepel még egyébként, hogy írok bejegyzést a zenékről, és csinálok 1-1 listát, futás/cardiohoz, dühöngő edzésekhez, normál edzésekhez, meg nyújtáshoz. De lehet ezt csak akkor csinálom meg, ha van rá igény [szóval aki igényli az szóljon (a kommentezéshez nem kell regisztráció)], mert nekem ezek a listák természetesen már megvannak, de baromi sok idő mire ezt a 3-4 listát ide berakom, linkekkel minden nyámnyilával együtt.  Tehát még egyszer: akinek inge, vegye magára, és jelezzen, ha kívánja ezt a listát.

Ma egyébként program szerint pihenőnap van, de pezseg a vérem, szóval lehet ma megcsinálom az állapotfelmérést. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése